Egy legenda jár a horgászok között, miszerint az idő amit az ember horgászással tölt, nem számit bele a kiszabott élettartamába...

...igy elódázhatjuk az elkerülhetetlent...

...talán örökre.

2008. január 21., hétfő

Felfűzős csukázó szerelék - II.rész

Talán kicsit későn, de megérkezett a folytatása a csukázó szerelék bemutatásának. Ez a módszer a támolygó kanalak elvén működik. A felfűzött kishal, ide oda támolyog, kicsalogatva az éhes csukát a búvóhelyéből. A módszer elkészitéséről a képek beszélnek... (elnézést a képek minőségéért)


A legelső lépés az hogy vágjunk ki 0,5 vagy 1 mm-es krom lemezből, vagy keményebb rézből egy olyan formát, amilyen az 1-es ábrán látható. Vastagabb fémet nem érdemes használni, azokat nehezebb megmunkálni. Amiután készen vagyunk a formákkal,vágjunk be pár centimétert az 1-es ábra alapján. Ez után egy fogó segitségével hajtsuk kifele a bevágott részeket. Az eljárási módszer látható 2-es ábrán, a nyilak alapján. Ne feledkezzünk meg a formák alján levő lyukról.




Igy néz ki a végleges forma. Egy kicsit életre keltve, egy kis ivet adunk neki fogó segitségével.A későbbiekben ettől fog támolyogni a felfűzött kishal.





Ime a végleges szerelék. A korábbiakban emlitett lyukon átvezetünk egy acé előkét,aminek az egyik végére a hármashorog kerül, kulcskarika segitségével; másik végét kössük a főzsinorra, vagy kapcsot kötünk. Érdemes több méretben késziteni formákat, hogy illeszkedjünk a csalihalak méretéhez. A csalihal szájába benyomjuk a szereléket,a lyuk nélkül hagyott felével lefele (az ábrán ez esetben az alsó fele lesz az amit a csalihal száján be kell nyomni). A szereléket a csalihal fenekéig kell benyomni,majd a hármashorgot az oldalába bele kell akasztani a farokúszó előtt.

Nincsenek megjegyzések: